Nooit meer klachten over zendingen?

Nooit meer klachten over zendingen?

Het verzenden van pakketten naar klanten is een essentieel onderdeel van ieder bedrijf dat zendingen naar klanten verstuurd. Het maakt hierbij niet uit of je een uitgebreide webshop hebt of bijvoorbeeld een kaaswinkel die ook online bestellingen afhandelt. Je wilt als ondernemer natuurlijk dat jouw pakketten gewoon altijd schadevrij bij je klanten terechtkomen. Om ervoor te zorgen dat de klanten blij zijn met hun bestelling, is het belangrijk om er op de eerste plaats voor te zorgen dat ze de zending schadevrij ontvangen. Om hiervoor te zorgen hebben we hieronder een aantal goede tips voor je!

Waarom is goede verpakking zo belangrijk voor klanten?

Goede verpakking is essentieel voor klanten. Dit komt omdat het deel uitmaakt van de algehele klantervaring. Als een klant een product bestelt, wil hij/zij de producten gewoon op tijd, in perfecte staat ontvangen. Als het item bij aankomst beschadigd is door een slechte verpakking, zal dit ongetwijfeld de klantervaring negatief beïnvloeden. Zeker als het bijvoorbeeld kostbare goederen betreft zoals een laptop of een telefoon, is verpakken nog belangrijker. Dat geldt ook voor bederfelijke waren; hierbij is de verpakking ook cruciaal.

Tips voor het juist verpakken van pakketten

Het is van het grootste belang dat je pakket de juiste verpakking heeft voor het product dat je verzendt. Neem af en toe een moment om de verschillende verpakkingsopties te bekijken en kies vervolgens de verpakking, die het product het beste beschermt. Verstuur je bijvoorbeeld breekbare goederen? Neem dan de verpakkingsmogelijkheden onder de loep die er zijn voor deze producten. Weleens over bubbeltjesfolie nagedacht? Piepschuimkorrels? De mogelijkheden zijn legio!

Hulpmiddelen bij het verpakken

Een ander belangrijk onderdeel bij het verpakken van pakketten is dat je gebruikmaakt van de juiste hulpmiddelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tape die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld dozen strak mee te dicht te maken. Ook tyraps zijn erg handig bij bepaalde pakketten. Denk hierbij aan losse items in een doos, die je strak verpakt wilt versturen. Met een tyrap, ofwel een kabelbinder, kun je bijvoorbeeld gemakkelijk iets aan elkaar verbinden, waardoor het niet los in een doos wordt vervoerd. Bij Kortpack vind je gegarandeerd de hulpmiddelen die passen bij jouw pakketten. Jij krijgt straks nooit meer klachten over zendingen, heerlijk toch?